Antiparazitar intern panacur 10% 1l

285,00 lei (cu TVA)

• Antiparazitar intern pentru cabaline, bovine, ovine, câini și pisici

• Substanţă activă: fenbendazol 100 mg

• Tratamentul infestațiilor tractului gastro-intestinal cu stadii imature și mature de nematode

ANTIPARAZITAR INTERN PANACUR 10% 1L

Panacur 10% suspensie orală pentru bovine, oi, cai, câini și pisici.

COMPOZIȚIE:
1 ml suspensie conţine:
Substanță activă:

Fenbendazol      100 mg
Excipienți:

Alcool benzilic 4.835 mg, parahidroxibenzoat de metil 2.0 mg, parahidroxibenzoat de propil 0.216 mg, dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidona 25, carboximetilceluloză sodică, citrat de sodiu dihidrat, acid citric monohidrat, apă purificată.
Suspensie de culoare albă.
 

SPECII ŢINTĂ:
Bovine, ovine, cai, câini și pisici.

INDICAŢII:
La bovine, oi, cai, câini și pisici, în tratamentul parazitozelor produse de stadii mature și imature ale nematodelor tractusului gastro-intestinal sau respirator. Are efect ovicid în cazul viermilor rotunzi. De asemenea are efect asupra cestodelor la bovine.

Pentru tratamentul infestării la câini cu stadii mature ale nematodelor gastrointestinale și cestodelor, iar la pisică în infestațiile cu stadii mature și imature ale nematodelor gastrointestinale și cestodelor.
Cai: Strongili mari și mici, ascarizi, oxiuri și specii de strongiloizi.

Bovine: Haemonchus spp., Ostertagia spp., Trichostrongylus spp., Cooperia spp., Nematodirus spp., Bunostomum spp., Trichuris spp., Strongyloides spp., Oesophagostomum spp., Chabertia spp., Gaigeria pachyscelis, Dictyocaulus filaria și Moniezia spp.
Oi: stadii mature și imature de: Haemonchus, Ostertagia, Trichostrongylus, Cooperia, Nematodirus, Bunostomum, Trichuris, Strongyloides, Oesophagostomum, Chabertia ovina, Dietyocaulus viviparous.-Dictyocaulus.
Stadiile mature de Moniezia spp. la miei.
Câini: Toxocara canis, Toxascaris leonina, Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala, Trichuris vulpis, Taenia spp.
Pisici: Toxocara mystax (stadii mature), Ancylostoma tubaeforme (stadii mature și imature), Taenia spp.
Căței: Toxocara spp., Trichuris spp., Ancylostoma spp.

CONTRAINDICAŢII:
Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate cunoscută la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.

ATENŢIONĂRI SPECIALE:
Atenționări speciale:

Trebuie avut grijă să fie evitate următoarele practici, deoarece acestea cresc riscul de dezvoltare a rezistenței și ar putea duce în cele din urmă la o terapie ineficientă:

– Administrarea prea frecventă și pe o perioadă îndelungată a antihelminticelor din aceeși clasă;
– 
Subdozarea, ca urmare a subestimării greutății corporale a animalului, administrarea eronată a produsului, sau lipsa calibrării dispozitivului de dozat (dacă există).
Cazurile clinice suspecte de rezistență la antihelmintice trebuie investigate folosind teste corespunzătoare (ex. Testul de reducere a numărului de ouă din fecale). În cazul în care rezultatele testului (testelor) sugerează rezistență mare la un anumit antihelmintic, trebuie folosit un antihelmintic aparținând unei alte clase farmacologice și care are un mecanism de acțiune diferit. Rezistența la benzimidazoli a fost raportată la nematodele gastro-intestinale la rumegătoarele mici. Prin urmare, utilizarea acestui produs ar trebui să se bazeze pe informațiile epidemiologice locale despre susceptibilitatea nematodelor și recomandările cu privire la limitarea selecției pentru rezistența la antihelmintice.
Precauții speciale pentru utilizarea în siguranță la speciile țintă:

Nu există.
Precauții speciale care vor fi luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:
Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la substanța activă sau la excipienții produsului trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar. În caz de ingestie accidentală a produsului sau dacă apar simptome caracterizate prin prurit cutanat sau iritații ale pielii adresați-vă imediat medicului și arătați-i prospectul produsului sau eticheta. Spălați-vă pe mâini după utilizare.
Precauții speciale pentru protecția mediului:
Nu sunt.
Utilizarea în perioada de g
estație și lactație:
Poate fi utilizat în perioada de gestație sau lactație.
Interacțiunea cu alte produse medicinale și alte forme de interacțiune:
Nu se cunosc.

Supradozare:

Nu se cunosc probleme specifice de supradozaj.

Incompatibilități majore:
Nu se cunosc.

REACŢII ADVERSE:
Nu se cunosc.

Raportarea evenimentelor adverse este importantă. Permite monitorizarea continuă a siguranței unui produs. Dacă observați orice reacții adverse, chiar și cele care nu sunt deja enumerate în acest prospect, sau credeți că medicamentul nu a avut efect, vă rugăm să contactați mai întâi medicul veterinar.

DOZE PENTRU FIECARE SPECIE, CĂI DE ADMINISTRARE ȘI METODE DE ADMINISTRARE:
Numai pentru administrare orală. 
Se va agita flaconul înainte de utilizare.
Bovine și cai: se administrează oral 1 ml produs per 13 kg greutate corporală (=7.5 mg fenbendazol/kg greutate corporală) astfel: 65 kg – 5 ml, 135 kg – 10 ml, 200 kg – 15 ml, 265 kg – 20 ml, 335 kg – 25 ml, 400 kg – 30 ml. Peste 400 kg este necesară administrarea a câte 3.75 ml în plus pe fiecare 50 kg greutate corporală.
Schema de dozare recomandată:
Tratamentul larvelor chistizate inhibate și a celor fixate în mucoasă ar trebui efectuate în toamnă (ideal în lunile octombrie/noiembrie) și ulterior se repetă în primăvară (ideal în luna februarie). Totuși, la caii care nu sunt în formă fizică bună sau la cei nou introduși în efectiv cu istoric necunoscut privind deparazitările, tratamentul poate fi făcut în orice perioadă a anului.
Tratament de 5 zile:
Pentru controlul stadiilor larvare și larvelor în migrare a strongililor mari, stadiilor 3 și 4 de larve închistate în mucoasă ale strongililor mici precum și a stadiilor 3 de larve închistate inhibate ale strongililor mici din mucoasă, se administrează 5 ml produs per 64 kg greutate corporală zilnic timp de 5 zile (=7.5 mg fenbendazol/kg greutate corporală zilnic timp de 5 zile).
Tratament în doză unică:
Pentru tratamentul stadiilor larvare închistate în mucoasă ale strongililor mici, se administrează 3 ml produs per 10 kg greutate corporală (=30 mg fenbendazol/kg greutate corporală). Pentru tratamentul și controlul stadiilor larvare în migrare și tisulare ale strongililor mari se administrează 6 ml produs per 10 kg greutate corporală (=60 mg fenbendazol/kg greutate corporală. Pentru tratamentul diareei cauzate de Strongyloides westeri la mânjii sugari de 2 până la 3 săptămâni se administrează 5 ml produs per 10 kg greutate corporală (=50 mg fenbendazol/kg greutate corporală). Pentru administrare la cai, se amestecă complet produsul cu furajul concentrat sau cerealele și se va da toată doza într-o singură administrare. Tratamentul trebuie repetat la interval regulat pe parcursul anului, atunci când poate avea loc reinfestarea naturală a animalelor cu paraziți (de exemplu de 2-4 ori pe an). Tratamentul trebuie repetat atunci când are loc reinfestarea naturală a animalelor cu paraziți.
Oi: se administrează oral 0.5 ml per 10 kg greutate corporală (=5 mg fenbendazol/kg greutate corporală) astfel: până la 10 kg – 0.5 ml, 11 la 20 kg – 1.0 ml, 21 la 30 kg – 1.5 ml, 31 la 40 kg – 2.0 ml, 41 la 50 kg – 2.5 ml, 51 la 60 kg – 3.0 ml, 61 la 70 kg – 3.5 ml, 71 la 80 kg – 4.0 ml. Peste 80 kg este necesară o cantitate de 0.5 ml pentru fiecare 10 kg greutate corporală în plus.
La bovine cel mai bine este să fie administrat cu Pistolul Automat de dozare "Panacur 20 ml Automatic Drencher", iar la oi cu cea de 5 ml pentru oi, dar pot fi utilizate și alte tipuri standard de pistoale de dozare sau echipamente de administrare.
Câini și pisici: tratamentul de rutină al câinilor și pisicilor este de 50 mg fenbendazol/kg greutate corporală administrat timp de 3 zile consecutiv sau doză unică de 100 mg fenbendazol/kg greutate corporală (adulți). Pentru câini și pisici cantitatea administrată trebuie amestecată cu mâncare sau administrată direct per os după hrănire, eventual cu o seringă din plastic. Tratamentul trebuie repetat la intervale regulate pentru a preveni reinfestarea naturală a animalelor cu endoparaziți, de exemplu de 2-4 ori pe an. Câinii din crescătorii trebuie tratați la intervale de 6-8 săptămâni. Schemele de tratament speciale sunt indicate pentru puii de câine și pisică, ex: administrarea tratamentului la vârsta de 2 săptămâni, 5 săptămâni și înainte de plecarea din canișă. Dacă animalele sunt tratate colectiv mai degrabă decât individual, va fi necesar să fie grupate pe grupe de greutate corporală și dozate corespunzător, pentru a evita sub sau supradozarea. Pentru a se asigura administrarea unei doze corecte, greutatea corporală a animalelor trebuie determinată cât mai corect posibil, acuratețea dispozitivului de dozare trebuie verificată.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:
Numai pentru administrare orală. 

Se va agita flaconul înainte de utilizare.
Nu este necesar un control dietetic înainte sau după tratament.
Pentru a se asigura administrarea unei doze corecte, greutatea corporală a animalelor trebuie determinată cât mai corect posibil, acuratețea dispozitivului de dozare trebuie verificată.

TIMP DE AŞTEPTARE:
Bovine: ț
esuturi comestibile 7 zile, lapte 4 zile.
Oi: țesuturi comestibile 14 zile, lapte 6 zile.
Cai: țesuturi comestibile 5 zile.
Nu este autorizată utilizarea la animalele care produc lapte pentru consumul uman.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:
A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiții speciale de depozitare.
A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINARE A DEȘEURILOR:
Medicamentele nu trebuie eliminate în apele uzate sau deșeurile menajere. 
Acest produs medicinal veterinar nu trebuie să pătrundă în cursul apelor, deoarece fenbendazolul poate fi periculos pentru pești și alte organisme acvatice. Utilizați sistemele de returnare a produselor medicinale veterinare neutilizate sau a deșeurilor provenite din acestea, în conformitate cu cerințele locale și cu sistemele naționale de colectare aplicabile. Aceste măsuri ar trebui să contribuie la protecția mediului. Solicitați medicului veterinar informații referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecția mediului.

DIMENSIUNE:
Flacon x 1 litru

 

ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat doar din farmacie pe bază unei rețete eliberată de un medic veterinar. Pentru orice întrebări sau nelămuriri nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon +4 0727 005 533.

SKU: FV-BI-INT030388 Categorii: , , , , , , , , , , , , , , , , , Etichetă:

Descriere

ANTIPARAZITAR INTERN PANACUR 10% 1L

Panacur 10% suspensie orală pentru bovine, oi, cai, câini și pisici.

COMPOZIȚIE:
1 ml suspensie conţine:
Substanță activă:

Fenbendazol      100 mg
Excipienți:

Alcool benzilic 4.835 mg, parahidroxibenzoat de metil 2.0 mg, parahidroxibenzoat de propil 0.216 mg, dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidona 25, carboximetilceluloză sodică, citrat de sodiu dihidrat, acid citric monohidrat, apă purificată.
Suspensie de culoare albă.
 

SPECII ŢINTĂ:
Bovine, ovine, cai, câini și pisici.

INDICAŢII:
La bovine, oi, cai, câini și pisici, în tratamentul parazitozelor produse de stadii mature și imature ale nematodelor tractusului gastro-intestinal sau respirator. Are efect ovicid în cazul viermilor rotunzi. De asemenea are efect asupra cestodelor la bovine.

Pentru tratamentul infestării la câini cu stadii mature ale nematodelor gastrointestinale și cestodelor, iar la pisică în infestațiile cu stadii mature și imature ale nematodelor gastrointestinale și cestodelor.
Cai: Strongili mari și mici, ascarizi, oxiuri și specii de strongiloizi.

Bovine: Haemonchus spp., Ostertagia spp., Trichostrongylus spp., Cooperia spp., Nematodirus spp., Bunostomum spp., Trichuris spp., Strongyloides spp., Oesophagostomum spp., Chabertia spp., Gaigeria pachyscelis, Dictyocaulus filaria și Moniezia spp.
Oi: stadii mature și imature de: Haemonchus, Ostertagia, Trichostrongylus, Cooperia, Nematodirus, Bunostomum, Trichuris, Strongyloides, Oesophagostomum, Chabertia ovina, Dietyocaulus viviparous.-Dictyocaulus.
Stadiile mature de Moniezia spp. la miei.
Câini: Toxocara canis, Toxascaris leonina, Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala, Trichuris vulpis, Taenia spp.
Pisici: Toxocara mystax (stadii mature), Ancylostoma tubaeforme (stadii mature și imature), Taenia spp.
Căței: Toxocara spp., Trichuris spp., Ancylostoma spp.

CONTRAINDICAŢII:
Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate cunoscută la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.

ATENŢIONĂRI SPECIALE:
Atenționări speciale:

Trebuie avut grijă să fie evitate următoarele practici, deoarece acestea cresc riscul de dezvoltare a rezistenței și ar putea duce în cele din urmă la o terapie ineficientă:

– Administrarea prea frecventă și pe o perioadă îndelungată a antihelminticelor din aceeși clasă;
– 
Subdozarea, ca urmare a subestimării greutății corporale a animalului, administrarea eronată a produsului, sau lipsa calibrării dispozitivului de dozat (dacă există).
Cazurile clinice suspecte de rezistență la antihelmintice trebuie investigate folosind teste corespunzătoare (ex. Testul de reducere a numărului de ouă din fecale). În cazul în care rezultatele testului (testelor) sugerează rezistență mare la un anumit antihelmintic, trebuie folosit un antihelmintic aparținând unei alte clase farmacologice și care are un mecanism de acțiune diferit. Rezistența la benzimidazoli a fost raportată la nematodele gastro-intestinale la rumegătoarele mici. Prin urmare, utilizarea acestui produs ar trebui să se bazeze pe informațiile epidemiologice locale despre susceptibilitatea nematodelor și recomandările cu privire la limitarea selecției pentru rezistența la antihelmintice.
Precauții speciale pentru utilizarea în siguranță la speciile țintă:

Nu există.
Precauții speciale care vor fi luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:
Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la substanța activă sau la excipienții produsului trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar. În caz de ingestie accidentală a produsului sau dacă apar simptome caracterizate prin prurit cutanat sau iritații ale pielii adresați-vă imediat medicului și arătați-i prospectul produsului sau eticheta. Spălați-vă pe mâini după utilizare.
Precauții speciale pentru protecția mediului:
Nu sunt.
Utilizarea în perioada de g
estație și lactație:
Poate fi utilizat în perioada de gestație sau lactație.
Interacțiunea cu alte produse medicinale și alte forme de interacțiune:
Nu se cunosc.

Supradozare:

Nu se cunosc probleme specifice de supradozaj.

Incompatibilități majore:
Nu se cunosc.

REACŢII ADVERSE:
Nu se cunosc.

Raportarea evenimentelor adverse este importantă. Permite monitorizarea continuă a siguranței unui produs. Dacă observați orice reacții adverse, chiar și cele care nu sunt deja enumerate în acest prospect, sau credeți că medicamentul nu a avut efect, vă rugăm să contactați mai întâi medicul veterinar.

DOZE PENTRU FIECARE SPECIE, CĂI DE ADMINISTRARE ȘI METODE DE ADMINISTRARE:
Numai pentru administrare orală. 
Se va agita flaconul înainte de utilizare.
Bovine și cai: se administrează oral 1 ml produs per 13 kg greutate corporală (=7.5 mg fenbendazol/kg greutate corporală) astfel: 65 kg – 5 ml, 135 kg – 10 ml, 200 kg – 15 ml, 265 kg – 20 ml, 335 kg – 25 ml, 400 kg – 30 ml. Peste 400 kg este necesară administrarea a câte 3.75 ml în plus pe fiecare 50 kg greutate corporală.
Schema de dozare recomandată:
Tratamentul larvelor chistizate inhibate și a celor fixate în mucoasă ar trebui efectuate în toamnă (ideal în lunile octombrie/noiembrie) și ulterior se repetă în primăvară (ideal în luna februarie). Totuși, la caii care nu sunt în formă fizică bună sau la cei nou introduși în efectiv cu istoric necunoscut privind deparazitările, tratamentul poate fi făcut în orice perioadă a anului.
Tratament de 5 zile:
Pentru controlul stadiilor larvare și larvelor în migrare a strongililor mari, stadiilor 3 și 4 de larve închistate în mucoasă ale strongililor mici precum și a stadiilor 3 de larve închistate inhibate ale strongililor mici din mucoasă, se administrează 5 ml produs per 64 kg greutate corporală zilnic timp de 5 zile (=7.5 mg fenbendazol/kg greutate corporală zilnic timp de 5 zile).
Tratament în doză unică:
Pentru tratamentul stadiilor larvare închistate în mucoasă ale strongililor mici, se administrează 3 ml produs per 10 kg greutate corporală (=30 mg fenbendazol/kg greutate corporală). Pentru tratamentul și controlul stadiilor larvare în migrare și tisulare ale strongililor mari se administrează 6 ml produs per 10 kg greutate corporală (=60 mg fenbendazol/kg greutate corporală. Pentru tratamentul diareei cauzate de Strongyloides westeri la mânjii sugari de 2 până la 3 săptămâni se administrează 5 ml produs per 10 kg greutate corporală (=50 mg fenbendazol/kg greutate corporală). Pentru administrare la cai, se amestecă complet produsul cu furajul concentrat sau cerealele și se va da toată doza într-o singură administrare. Tratamentul trebuie repetat la interval regulat pe parcursul anului, atunci când poate avea loc reinfestarea naturală a animalelor cu paraziți (de exemplu de 2-4 ori pe an). Tratamentul trebuie repetat atunci când are loc reinfestarea naturală a animalelor cu paraziți.
Oi: se administrează oral 0.5 ml per 10 kg greutate corporală (=5 mg fenbendazol/kg greutate corporală) astfel: până la 10 kg – 0.5 ml, 11 la 20 kg – 1.0 ml, 21 la 30 kg – 1.5 ml, 31 la 40 kg – 2.0 ml, 41 la 50 kg – 2.5 ml, 51 la 60 kg – 3.0 ml, 61 la 70 kg – 3.5 ml, 71 la 80 kg – 4.0 ml. Peste 80 kg este necesară o cantitate de 0.5 ml pentru fiecare 10 kg greutate corporală în plus.
La bovine cel mai bine este să fie administrat cu Pistolul Automat de dozare "Panacur 20 ml Automatic Drencher", iar la oi cu cea de 5 ml pentru oi, dar pot fi utilizate și alte tipuri standard de pistoale de dozare sau echipamente de administrare.
Câini și pisici: tratamentul de rutină al câinilor și pisicilor este de 50 mg fenbendazol/kg greutate corporală administrat timp de 3 zile consecutiv sau doză unică de 100 mg fenbendazol/kg greutate corporală (adulți). Pentru câini și pisici cantitatea administrată trebuie amestecată cu mâncare sau administrată direct per os după hrănire, eventual cu o seringă din plastic. Tratamentul trebuie repetat la intervale regulate pentru a preveni reinfestarea naturală a animalelor cu endoparaziți, de exemplu de 2-4 ori pe an. Câinii din crescătorii trebuie tratați la intervale de 6-8 săptămâni. Schemele de tratament speciale sunt indicate pentru puii de câine și pisică, ex: administrarea tratamentului la vârsta de 2 săptămâni, 5 săptămâni și înainte de plecarea din canișă. Dacă animalele sunt tratate colectiv mai degrabă decât individual, va fi necesar să fie grupate pe grupe de greutate corporală și dozate corespunzător, pentru a evita sub sau supradozarea. Pentru a se asigura administrarea unei doze corecte, greutatea corporală a animalelor trebuie determinată cât mai corect posibil, acuratețea dispozitivului de dozare trebuie verificată.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:
Numai pentru administrare orală. 

Se va agita flaconul înainte de utilizare.
Nu este necesar un control dietetic înainte sau după tratament.
Pentru a se asigura administrarea unei doze corecte, greutatea corporală a animalelor trebuie determinată cât mai corect posibil, acuratețea dispozitivului de dozare trebuie verificată.

TIMP DE AŞTEPTARE:
Bovine: ț
esuturi comestibile 7 zile, lapte 4 zile.
Oi: țesuturi comestibile 14 zile, lapte 6 zile.
Cai: țesuturi comestibile 5 zile.
Nu este autorizată utilizarea la animalele care produc lapte pentru consumul uman.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:
A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiții speciale de depozitare.
A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINARE A DEȘEURILOR:
Medicamentele nu trebuie eliminate în apele uzate sau deșeurile menajere. 
Acest produs medicinal veterinar nu trebuie să pătrundă în cursul apelor, deoarece fenbendazolul poate fi periculos pentru pești și alte organisme acvatice. Utilizați sistemele de returnare a produselor medicinale veterinare neutilizate sau a deșeurilor provenite din acestea, în conformitate cu cerințele locale și cu sistemele naționale de colectare aplicabile. Aceste măsuri ar trebui să contribuie la protecția mediului. Solicitați medicului veterinar informații referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecția mediului.

DIMENSIUNE:
Flacon x 1 litru

 

Informații suplimentare

Greutate 0,16 kg
Brand

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Antiparazitar intern panacur 10% 1l”